GlobalWebIndex’in hazırladığı raporda Covid-19 ve karantina sürecinin tüm dünyadan veriler toplanarak etkileri ele alınıyor. Rapor Mart ve Mayıs ayları arasındaki dönemi kapsıyor.

Koronavirüse karşı tutumda görülüyor ki, insanlar normale dönmek istemekte ve böyle olması gerektiğini düşünse de bunu söyleyenlerin ancak yarısı bununla ilgili aksiyon alabiliyor. Endişe seviyesi giderek azalıyor ancak ortadan kalkması yakın zamanda zor görünüyor. Telefonda ve mesajlaşma uygulamalarında geçen zaman Mart ayından Mayıs ayına giderek azalıyor ve davranışlar düzene giriyor.

Tüketim alışkanlıklarında ise, katılımcıların %80’i büyük satın alımlardan kaçındığını, %30’u da küçük satın alımları ertelediğini belirtiyor. Tüketicilerin %41’i indirim ve kampanyalardan yararlanmayı bekliyor. Büyük satın alımlarda -özellikle seyahatte- güvende hissetmek çok büyük bir rol oynuyor. Yurtiçi seyahatler yurtdışına göre çok daha fazla tercih ediliyor. Yurtdışı seyahatine İngiltere, Belçika gibi Avrupa ülkeleri daha sıcak bakıyor.