Küresel açıdan ekonomik kriz sinyallerine rağmen ekonomik gerileme ihtimali çoğu reklamcıyı durdurmuyor. Dünyada yapılan reklam yatırımları çoğunluğu dijital yatırımlar olmak üzere günden güne artmaya devam ediyor. Zenith’in forecast müdürü Jonathan Barnard’a göre reklam piyasası beklenenden daha düşük bir performans gösteriyor fakat bunun sebebi reklamcıların araştırma yapmayı bırakması değil. Tam tersi, reklamcılar reklam teknolojisi, data toplama ve e-ticaret gibi başka alanlarda da araştırmalara başladı.

Yapılan araştırmalara göre 2019 yılında dünya çapında dijital reklamlara yapılan yatırımlar %17,6 büyüyerek 333,25 milyar dolara ulaşacak ve tarihte ilk kez dijital yatırımlar küresel reklam pazarında neredeyse yarı yarıya yer alacak! İngiltere, Çin, Norveç ve Kanada gibi bazı ülkelerde ise dijital reklamlar çoktan baskın olmaya başladı.

2019 yılında dijital reklam verenler arasında Google 103.73 milyar dolar ile 1 numaraya otururken dev şirketi 67.37 milyar dolar ile Facebook 2. sıradan, Çin şirketi olan Alibaba ise 29.20 milyar dolar ile 3. Sıradan takip edecek.

Raporu detaylı incelemek için tıklayınız.
https://content-na1.emarketer.com/global-digital-ad-spending-2019?ecid=nl1001